DEVLET BAKANI SAYIN MESUT YILMAZ'IN
TÜRK KADININI GÜÇLENDİRME VAKFI İLE İLGİLİ VERDİĞİ CEVAP

4 Haziran 1986 Çarşamba

* * *

DEVLET BAKANI A. MESUT YILMAZ (Rize) – Sayın Başkan, siz istiyorum efendim. (ANAP sıralarından sıra kapaklarına vurmalar, “Cevap verecek Sayın Bakan” sesleri)

DEVLET BAKANI A. MESUT YILMAZ (Devamla) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri...

DEVLET BAKANI A. MESUT YILMAZ (Devamla) – Diyarbakır Milletvekili Sayın...

DEVLET BAKANI A. MESUT YILMAZ (Devamla) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri, Diyarbakır Milletvekili Sayın Altunakar’ın yapmış olduğu gündem dışı konuşmayı cevaplandırmak üzere söz almış bulunuyorum.

Sayın Altunakar’ın konuşmasında söz konusu ettiği ve Başbakanımızın eşi Sayın Semra Özal hanımefendinin himayelerinde kurulan ve başkanlığında yürütülen Türk Kadınını Güçlendirme ve Tanıtma Vakfı ile, hükümetimizin ve partimizin hiçbir ilişkisi yoktur.

DEVLET BAKANI A. MESUT YILMAZ (Devamla) – Sayın Demir, Türk Ordusunu Güçlendirme Vakfı var; Türk Ordusu zayıf mı?... (ANAP sıralarından alkışlar)

DEVLET BAKANI A. MESUT YILMAZ (Devamla) – Ben karıştırmadım; söz öyle söyleyin, siz öyle söyleyin...

DEVLET BAKANI A. MESUT YILMAZ (Devamla) – Herhalde Sayın Demir’e söylüyorsunuz.

DEVLET BAKANI A. MESUT YILMAZ (Devamla) – Sayın Altunakar’ın, aslında sadece idealist amaçlardan kaynaklanan ve tamamen gönüllü katkılarla yürütülen bu vakfın faaliyetlerini, hükümetimize ve partimize bulaştırma çabaları tamamen mesnetsizdir. Eğer, burada yapılan bir siyasi istismar varsa, o da bizzat kendisi tarafından yapılmıştır. (ANAP sıralarından alkışlar)

Bu iddialarına mesnet olarak ileri sürdüğü, bazı teknik okulların, aslında döner sermaye olarak yürütülen hizmetlerinden, bu vakfın da yararlanması ve onların pazarlama çabalarına katkıda bulunması meselesini, Sayın Altunakar burada, tamamen işin aslını saptırmak suretiyle dile getirmiştir. Bu vakfın...

DEVLET BAKANI A. MESUT YILMAZ (Devamla) – Bu vakfın hiçbir şekilde siyesi bir amaç gütmediğini, hiçbir şekilde...

DEVLET BAKANI A. MESUT YILMAZ (Devamla) – Binaenaleyh, burada yapılan konuşmanın haksız ve mesnetsiz olduğunu tekrarlar, hepinize saygılar sunarım. (ANAP sıralarından alkışlar)